Actualitate

EXCLUSIV! Cum a delapidat Voiculescu averea românilor. Acum are TV și susține PSD

Presa Liberă a realizat o anchetă despre averea omului de afaceri Dan Voiculescu și furtul a sute de milioane de dolari printr-un atac raider asupra companiei de stat, Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited. 

În anul 1981 se semneză convenția pentru evitarea dublei impuneri între Cipru și Republica Socialistă România, fiind și atunci considerat un semi-paradis fiscal. În urma acestui tratat țara noastră urma să aibă numeroase avantaje fiscale și putea să își desfășoare legal activitatea de import-export, ceea ce reprezenta o mare parte din averea României.

Compania de stat Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited a fost înființată în anul 1984 și este activă în continuare. 

De aici vine marea surpriză. Cum poate fi activă o companie de stat înființată în 1984, dar activele sale nu mai aparțin statului?

Statul comunist nu putea figura direct în acte, astfel erau puși în funcții de administrare ofițeri de Securitatea precum, Dan Voiculescu și Mihai Lazăr. Securistul Mihai Lazăr actulul director al companiei Crescent este ”cheia” banilor lui Voiculescu și mâna sa dreaptă în toate afacerile, deși publicul larg nu a auzit prea des numele său.

Presa Liberă a reușit să intre în posesia bilanțurilor contabile ale companiei Crescent. În bilanțurile contabile sunt prezentate sumele de bani, destinația acestora către firmele sale, administratorii și întregul imperiu condus de Dan Voiculescu. Totul a fost administrat de cea mai puternică companie de audit din lume, respectiv PricewaterhouseCoopers.

Voiculescu Dan

Un prin exemplu elocvent: din auditul compaiei Crescent făcut în 2002 de către PWC reiese că Dan Voiculescu ocupa funcția de Președite de Onoare al companei Crescent, factor de decizie, după cum se vede în documentul de mai sus.

Atacul Raider 

La prăbușirea regimului comunist Dan Voiculescu și alți securiști care administrau companiile offshore ale statului român s-au auto-împroprietărit prin atacuri raider. Având cunoștință despre operațiunile și conturile bancare ale companiei Crescent, Dan Voiculescu nu a făcut altceva decât să mituiască personajele care au pus întrebări și au făcut comisii (prietenul Mugur Isărescu, Teodor Stolojan și alții).

După revoluția din 1989, Dan Voiculescu însuși declara următoarele în ´Averea Diavolului´, documentar aparut în anul 1991:

 

Jurnalist: – În anii 80′ ați strâns sute de milioane… Zeci de milioane de dolari. Unde s-au dus acești bani?

Voiculescu: – Acești bani sunt în conturile Crescent din Cipru. Toți banii aceștia. Profiturile nete sunt în conturile Crescent din Cipru.

Jurnalist: – Cât valorează compania acum?

Voiculescu: – Pff… nu știu… ăsta e un secret? Normal! Dacă e un secret nu pot să îți spun.

Jurnalist: – Îmi puteți spune dacă banii companiei au ajuns în conturile regimului Ceaușescu?

Voiculescu: – Nu domnule. 

Jurnalist: – Niciun ban?

Voiculescu: – Niciun ban!

Crescent 1

Crescent 2

Din documentul prezentat mai sus, extras tot din auditul din anul 2002 al societății Crescent, se vede clar că sumele investite mergeau către trustul Intact, CCA Intact SA – peste 4.300.000 dolari (de precizat că la acea vreme dolarul avea o valoare mult mai mare) și Antena 1 SA și către alte firme de casă ale lui Voiculescu!

Voiculescu recunoaște în acest interviu că toți banii companiei Crescent sunt în conturi și nu au ajuns la îndemâna regimului Ceaușescu. Dan Voiculescu și-a însușit astfel o avere colosală, bani pe care i-a investit în manipularea și îndobitocirea poporului român(trustul Intact), dar și, în conducerea și manipularea clasei politice din România.

Domn’  profesor cum îi spun angajații săi, este unul dintre cei mai puternici și influenți oameni din această țară, chiar dacă se află la închisoare. La semnalul său toată clasa politică s-a făcut preș în fața trustului Intact, însuși președintele țării s-a dovedit a fi o marionetă a acestui păpușar numit Dan Voiculescu. 

Presedintele director general al Grivco, Mihai Lazar, gesticuleaza in timpul unei conferinte de presa la hotelul Crown Plaza, in Bucuresti, miercuri, 7 iunie 2006. Grivco il va actiona in instanta pe parlamentarul PD Radu Berceanu, solicitand daune in

Antenele şi trustul Intact s-au născut dintr-un jaf, respectiv un atac raider asupra unei companii prin care statul român își desfășura activitățile de comerț exterior.

Din acest motiv, ultimele evenimete legate de părăsirea clădirii în care Antenele şi-au desfăşurat activitatea pot părea şi mai penibile.

Numele lui Voiculescu, al Antenelor şi al trustului Intact le regăsim în auditul companiei deja celebre, CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME (CYPRUS) LIMITED – Crescent.

Pe scurt, Crescent este compania prin care Întreprinderea de Comerţ Exterior (ICE) Dunărea, companie de comerţ exterior înfiinţată în 1982 de către Securitate, ţinea legătură cu partenerii străini ai României în vremea comunismului. Majoritatea companiilor de stat lucrau prin intermediul ICE Dunărea, iar ICE Dunărea lucra cu partnerii externi prin intermediul Crescent.

Pentru a vă face o idee despre mărimea companiei ICE Dunărea, în perioada 1983-1989, compania a derulat contracte de export în valoare totală de 4,59 de miliarde de dolari.

Se observă clar legătură între trecut şi prezent, între Securitate şi Crescent, respectiv legătură lor cu Antenele şi trustul Intact.

Documetele prezentate în continuare arată cum Voiculescu apare în Consiliul Director din funcţia de Preşedinte de Onoare – extras din Auditul companiei Crescent din 2002.

Audit

Voiculescu

Traducere

Prezenţa numelor Antena 1 şi CCA Intact SA

Intact

Antene

De asemenea, vânzările Crescent erau în 2002 următorele:
Traducere:

Traducere

Se remarcă câştigurile din drepturile de autor în valoare de 9.601.460 dolari, aproape 10 milioane dolari – enorm pentru acele vremuri. Este cea mai mare valoare din totalul vânzărilor, în acelaşi timp suma esta mai mare decât a investiţiilor în CCA Intact SA.

Precizăm că în 2002, dolarul era mult mai puternic decât în momentul de faţă. În Bucureşti puteai cumpăra un apartament şi cu 10.000 USD.

Pentru a vedea toate sumele colosale şi alte nume interesante, vă prezentăm în exclusivitate o mare parte din auditul companiei din 2002:

Bilanț 2002

Antenele au fost create prin finanțarea cu zeci de milioane de dolari de către compania Crescent, bani furați de Dan Voiculescu de la noi, – toți cetățenii României. Circul oferit de jurnaliștii trustului Intact la fiecare patru ani în timpul alegerilor nu reprezintă decât o mascaradă pentru salvarea averii colosale a ”domnului profesor” Dan Voiculescu. Partidulețele lui Dan Voiculescu sunt doar niște căpușe ce se lipesc odată la patru ani de partidul mamă PSD, urmașul fostului partid comunist român. De 35 de ani jefuiesc și distrug România după bunul plac. 

Presa Liberă va prezenta noi documente despre oamenii lui Dan Voiculescu, jurnaliștii trustului Intact și implicarea fiicelor sale în afacerile derulate prin companiile Crescent și Grivco SA.

Related Articles

2 Comments

  1. Eu unul m-am saturat de atata amagire si minciuna. O tot balacarim de 25 de ani si nu aflam nimic si nici nimic nu se intampla. Totul e praf in ochi, pana si arestarile si condamnarile sunt de fatada, ei primind ani de puscarie si sunt eliberati dupa cateva luni. Stau in detentia ca la hoteluri de lux iar conturile puse la adapost nu li se golesc niciodata. Sa fiti ai dracu cu Romania voastra, o tara de slugi proaste!

  2. AU MIRIT TINERETUL DEGEABA ,TOTUL A FOST PUS LA CALE DE ILIESCU SI CAMARILA LUI,DAR EL NU RASPUNDE PENTRU NIMIC E CURAT CA LACRIMA DE LA EL PORNESTE TOT DEZASTRUL ,LA FEL SI PETRE ROMAN,DAR I-I INTREABA CINEVA,DE MINERIADA I-L INTREABA CINEVA,SE VORBESTE DAR NU SE IA NICI O MASURA PINA CIND DUMNEZEU NE VA SCAPA DE EI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button