Actualitate

Gheorghe Piperea: „Programul lui George Simion are impact economic, social și psihologic”

Lansarea candidaturii lui George Simion pentru funcția de președinte al României a fost marcată de o declarație fermă din partea lui Gheorghe Piperea, care a subliniat importanța și înțelepciunea programului propus de liderul AUR. Piperea a abordat teme precum demnitatea umană, dreptatea socială și economia de piață.

Lansarea candidaturii lui George Simion pentru funcția de președinte al României a fost marcată de o declarație fermă din partea lui Gheorghe Piperea, care a subliniat importanța și înțelepciunea programului propus de liderul AUR. Piperea a abordat teme precum demnitatea umană, dreptatea socială și economia de piață.

În cadrul evenimentului de lansare a candidaturii lui George Simion, Gheorghe Piperea a început prin a sublinia că este de acord cu susținerile profesorului Peiu privind curajul și instinctul politic al programului prezentat. „Evident, nici nu putea să fie altfel de vreme ce este conceput de George Simeon, dar este și un program deștept, un program chiar înțelept, pentru că nu are doar impact economic și social, are impact psihologic. Casa omului este, practic, cel mai important element al demnității omului.”

Piperea a explicat că pierderea locuinței afectează profund demnitatea și stabilitatea unui individ, având consecințe negative pe termen lung asupra societății. El a criticat dur statul român pentru prioritățile sale, argumentând că acesta a uitat de rolul său de plasă de siguranță socială. „Statul român este un stat cinic, este un stat care are niște priorități altele decât cetățenii.”

Piperea a continuat, evidențiind problemele fundamentale ale economiei de piață și subliniind necesitatea de a restabili egalitatea de șanse: „Economia de piață nu este o junglă în care cei privilegiați iau totul iar cei fără pedigri pierd și sărăcesc și suferă și stau în captivitate. Nu. Economia de piață este democrația consumului, este egalitatea de șansă.”

Referindu-se la planul lui Simion, Piperea a spus că acesta vizează două valori esențiale menționate în Constituție: dreptatea socială și demnitatea umană. „Casa, dreptul la locuire, înseamnă și demnitate și dreptate.”

Criticând politica de împrumut a României și modul în care statul a gestionat fondurile, Piperea a afirmat că este posibil să se găsească finanțare pentru implementarea programului propus de Simion. El a menționat reprioritizarea cheltuielilor publice și emisiunea de obligațiuni dedicate acestui proiect ca soluții viabile. „Bugetul României este ca un sac fără fund, peticit peste tot, în care intră în permanență bani cantități imense de bani, dar întrucât sacul e fără fund, niciodată sacul respectiv nu se va umple. Ce trebuie să facă un om ca George Simeon, care va fi președintele României, este să ia acest sac, să-l strângă de aici, să-l decapăt, să-l coasă, să-l peticească și să lase să intre în sacul respectiv toți banii, dar din sacul respectiv să scoată numai acele priorități adevărate.”

Gheorghe Piperea a încheiat declarația exprimându-și sprijinul ferm pentru George Simion și angajamentul de a lupta pentru realizarea acestui program, subliniind importanța simbolică a planului pentru întreaga națiune. „Hai să facem din planul Simion un simbol, fraților. Să facem un simbol și tot românul să vrea să financeze cu bănuțul lui, cumpărând niște obligațiuni, acest program.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button