Politică

Le Monde: Guvernul PSD-PNL – cel mai corupt Guvern din UE

Într-o analiză recentă publicată de prestigioasa publicație franceză Le Monde, guvernul PSD-PNL condus de premierul Marcel Ciolacu a fost desemnat drept cel mai corupt guvern din Uniunea Europeană. Articolul, care a stârnit numeroase reacții în rândul opiniei publice și al clasei politice din România, oferă o privire detaliată asupra corupției endemice care afectează administrația de la București, scrie Gazetarii.ro.

Le Monde a realizat o evaluare cuprinzătoare a guvernelor din statele membre ale UE, utilizând indicatori variind de la transparența administrativă și integritatea instituțională până la eficiența în combaterea corupției și respectarea statului de drept. În urma acestei analize, s-a ajuns la concluzia că guvernul PSD-PNL din România prezintă cel mai ridicat nivel de corupție, afectând grav funcționarea instituțiilor democratice și dezvoltarea economică a țării.

Motivele care stau la baza evaluării negre

Articolul din Le Monde evidențiază mai multe motive care au condus la această concluzie. Printre acestea se numără:

  • Falsa recalculare a pensiilor: Pensionarii sunt mințiți zilnic la televizor de miniștri PSD ai Muncii cu recalcularea pensiilor, însă această recalculare nu va aduce avantaje decât pensionarilor speciali, precum a ex-premierului Nicolae Ciucă, în timp ce românul de rând va fi lăsat să trăiască în mizerie cu o pensie sub 400 de euro.
  • Corupția la nivel înalt: Numeroase cazuri de corupție care implică miniștri și alți oficiali de rang înalt au fost dezvăluite de presă și de instituțiile de control intern, dar puține dintre acestea au fost urmate de măsuri concrete de combatere și sancționare.
  • Conflictul de interese: Articolul subliniază numeroase exemple de conflicte de interese în atribuirea contractelor publice și în utilizarea fondurilor europene.
  • Slăbirea instituțiilor anticorupție: Guvernul este acuzat că a subminat independența și eficiența instituțiilor care ar trebui să combată corupția, cum ar fi Direcția Națională Anticorupție (DNA).
  • Utilizarea presei ca armă politică: PSD și PNL au mituit presa din România cu peste 50 de milioane de euro pentru a suprima vocile critice și opoziția politică.
  • Lipsa de transparență: Guvernul condus de Marcel Ciolacu a fost criticat pentru opacitatea în procesul decizional și lipsa de deschidere față de societatea civilă și mass-media.

Evaluarea negativă din partea unei publicații de renume internațional are implicații serioase pentru România, afectând imaginea țării pe plan extern și încrederea partenerilor europeni. Marcel Ciolacu rămâne în continuare un politician mărunt, la fel ca și predecesorii săi. Planul său și al PSD este ”să furăm cât putem că mandatul este scurt”. De la Adrian Năstase încoace PSD a mers pe principiul jefuirii țării după bunul plac, iar colegii de coaliție din PNL nu s-au dezis de la aceste năravuri postdecembrist.

PSD și PNL au îndatorat țara la cote extreme și mențin un aparat bugetar supradimensionat, fapt ce duce România spre faliment, concluzionează Le Monde.

Related Articles

2 Comments

  1. După lovitura de stat din ’89 (revoluție) dată de elită NOMENCLATURII comuniste, pe care Ceaușescu i-a format și de care s-a îngrădit, nu în ultimul rând SECURITATEA KGB ISTĂ,au pus mâna pe putere după ce l-au împușcat, și-au făcut legi pentru ei,au vândut pe nimic resursele și economia României, și mai vor în continuare la CIOLAN, probabil mai este ceva de FURAT.

  2. Nu am cuvinte , personal la recalculare pierd la pensie, toți care am lucrat in condiții grele pierdem ca sa aivă bani pentru pensii speciale, sunt niste oameni de nimic, gunoaiele societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button