Economie

Ratele bancare s-au dublat. Guvernul are blat cu băncile

După un an în care contextul economic tensionat și-a spus cuvântul, o altă problemă majoră constă în ratele românilor la bancă care s-au dublat în ultima perioadă. Drept exemplu, rata unui român care a făcut un credit ipotecar, în valoare de 200.000 de lei, a crescut cu 58% în ianuarie 2024 faţă de ianuarie 2022.

Românii sunt tot mai împovăraţi de ratele de la bănci care s-au dublat în ultima perioadă. Aceștia le cer acum parlamentarilor să găsească o soluţie în acest sens. Cetățenii cer îngheţarea acestor rate şi reducerea poverii dobânzilor într-un context economic destul de complicat. Este posibil ca în scurt timp să fie constituit un grup de lucru la nivel parlamentar, din motiv că nici măcar trecerea la IRCC nu mai este acum o soluţie.

❗️Isărescu se laudă că BNR are o politica monetară „adecvată”, chiar dacă inflația e la peste 7% și este cea mai mare rată anuală a inflației din UE și va intra în țintă abia în doi ani.

❗️ În Cehia, inflația a revenit în țintă, în Polonia și Ungaria a scăzut la sub 4%

❓ Inflația se întoarce spre țintă în toate țările din regiune, cu excepția României, unde a crescut în ianuarie în loc să scadă, Isărescu ne promite că totul va fi bine în… decembrie 2025.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button