ActualitatePolitică

România, o insulă în calea Rusiei. Uniunea Sovietică se reface fără niciun glonț tras

România devine o insulă în calea marelui urs de la Răsărit, în urma alegerilor din Bulgaria și Republica Moldova, ambele câștigate de oameni fideli Moscovei. Deși s-au tras mai multe semnale de alarmă, clasa politică de la București nu conștientizează nici la acestă oră pericolul ce se abate asupra țării noastre.

Singura reacție a venit din partea Alinei Gorghiu, bineînțeles, stupidă și fără nicio legătură cu realitatea votului din Republica Moldova. ”Ponta agentul Moscovei” este debitația liderului PNL în plină criză geopolitică. Victor Ponta mai are un pas până la o condamnare în instanță și nu putem uita de numărul impresionant de dosare care figurează pe numele său. ”Politicieni mici, gândire mică”, așa poate fi caracterizată în aceste zile clasa noastră politică.   

Politicienii de la București, imbecili cum îi cunoaștem, fără pic de responsabilitate, s-au aciuat sub umbrela NATO și UE, dar nu au făcut nimic pentru a ne proteja pe noi înșine. Banii destinați Ministerului Apărării au fost utilizați pentru evenimente festive și achiziționarea la suprapreț a unei tehnici militare învechite și a avioanelor F16 ieșite din uz, de la portughezi. 

Harta de mai sus ne arată clar că, ne aflăm într-o zonă de influență a Rusiei, fiind înconjurați de vecini pro-ruși și antioccidentali. În majoritatea statelor, cu excepția Republicii Moldova, această influență a Moscovei a fost aprobată tacit prin alegeri libere. 

Bulgaria a ales ieri un președinte pro rus, iar la Chișinău s-a impus prin fraudă socialistul Igor Dodon, cunoscut ca unealtă de mâna a doua pentru mai marii de la Kremlin. 

Serbia a fost și va rămâne antioccidentală datorită crimelor comise de NATO în războiul balcanic. Acum câteva săptămâni a avut loc o tentativă de asasinare a premierului muntenegrean care, a încercat o apropiere de UE și NATO. Totul ar fi fost regizat de Moscova și serviciile de informații de la Belgrad. 

9c34ada3de03361b73b3ebfeaf3722f1
Vladimir Putin și Viktor Orban la Budapesta

În Ungaria îl avem pe cel mai mare inamic al României, Viktor Orban. Orban este un fan, Vladimir Putin, iar țara sa are schimburi economice importante cu Federația Rusă. Acesta s-a opus politicilor Europene, a izolat țara prin acțiunile antimigranți și a reacționat de fiecare dată în tandem cu politicienii de la Moscova. 

Grecia, Slovacia și Cehia sunt conduse de lideri pro-Moscova. Alexis Tzipras, Robert Fico și Milos Zeman au un conflict deschis cu liderii de la Berlin și Bruxelles, pe teme economice și problema migrației. 

Odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europenă și alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, situația României devine incertă. În campania electorală, Donald Trump, a declarat că SUA nu se va mai implica în estul Europei, iar cei care nu își achită contribuțiile nu vor mai fi protejați.

”Nu plătești pentru securitate, atunci nici noi nu suntem obligați să îți asigurăm securitatea” , afirma Donald Trump. România nu și-a onorat foarte mult timp îndatoririle față de Alianța Nord-Atlantică, iar acum speră să intre în grațiile noului șef de la Casa Albă deși nu a întreprins nicio măsură până la această oră.

Klaus Iohannis este unul din principalii vinovați pentru situația creată. A dormit la Cotroceni timp de doi ani și a fugit de responsabilități ori de câte ori a avut ocazia. Politica sa față de Republica Moldova a fost execrabilă, preferând să adopte o temă mincinoasă privind integrarea europeană.

Toată clasa politică de la București și Chișinău au vorbit o limbă de lemn, cea a susținerii corupției și jafului sub umbrela integrării europene. Tratatul de aderare la Uniunea Europeană spune clar că, un stat cu probleme teritoriale și conflicte în desfășurare nu poate fi integrat în cadrul UE.  

Proiectul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin afirma în fața Dumei de stat, în 2005, că dispariția Uniuniunii Sovietice este cel mai mare dezastru geopolitic al secolului XX.

„Li s-au spus atâtea minciuni că oamenii nu mai înţelegeau ce se întâmplă (…), li s-a promis că mâine vor trăi ca la Paris sau Londra”, a adăugat Putin, care a calificat la un moment dat dispariţia URSS ca „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut”.

„La 21 decembrie (1991), Gorbaciov a semnat renunţarea la putere. Nu am avut în istoria ţării decât două momente la fel de grave, când puterea supremă a renunţat la prerogativele sale şi la responsabilitatea a ceea ce se întâmpla în ţară: ţarul – a plecat şi imediat au început aceste evenimente oribile, sângeroase – şi 1991”, a continuat Putin.

România mai poate rezista dacă merge pe același trend anticorupție și nu mai acceptă politicienii infractori în funcții cheie ale statului român. Infractorul Liviu Dragnea reprezintă un pericol la adresa stabilității României și a parcursului său economic excepțional din ultimul an. 

În concluzie, asistăm la refacerea Uniunii Sovietice, iar Federația Rusă nu a tras niciun glonț pentru a obține asta. Abilitatea lui Vladimir Putin și a oamenilor săi din ministerul Afacerilor Externe, ne arată că au reușit să treacă peste un dezastru economic cu brio, și mai mult, au cucerit Orientul Mijlociu și o parte din Estul Europei cu eforturi minime.   

Related Articles

2 Comments

  1. Băi idiotule, ce parcurs extraordinar economic vezi tu în ultimul an, handicapatule? Ai văzut ceva autostrăzi, fonduri europene? Un exemplu:au pus jos și ce mai rămăsese din agricultură. Producătorii români, fără subvenții, stau cu produsele nevândute care li se strica în depozite în timp ce marii retaileri aduc otrăvuri de produse din Turcia sau alte țări…

  2. Citim un articol pro european. Adica acea europa care ne.a distrus economia. Dupa revolutie am fost furati ba de ai nostri ba de europeni. Asa ca nici rusii, nici americanii si nici europenii nu ii prea intereseaza decat sa ne mai jacmaneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button