Actualitate

Simion atac la Flutur: Ultimul baron local. S-a dus cu 3.000 de patrioți peste el

Filiala AUR Suceava a organizat, duminică, un amplu miting de protest împotriva președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la care au participat peste 3000 de persoane. 

Provocarea lui George Simion: Vino Ghiță Flutur!

La manifestația din centrul Sucevei a participat și președintele AUR, George Simion, cel care l-a chemat pe Gheorghe Flutur la o dezbatere în fața sucevenilor.

„Vino Ghiță Flutur și vorbește cu oamenii! Nu George Simion vorbește aici, ci vorbesc oamenii! Ghiță Flutur, nu ne mai arăta dosare în conferințe de presă. Vino și stai de vorbă cu oamenii”, i-a transmis liderul AUR lui Gheorghe Flutur.

„În momentul acesta e foarte speriat. E la capăt de carieră, de viață politică. Trebuie să dai socoteală pentru tot ce ai făcut Gheorghe Flutur”, a adăugat președintele AUR.

George Simion a mai spus că o întrebare pe care voia să i-o adreseze lui Gheorghe Flutur era despre „cum s-a implicat el să împiedice închiderea minei de la Crucea?”.

”Deși autoritățile au încercat să pună obstacole protestului, acordând autorizație de la ora 16:00, nu de la 15:00 așa cum era programat, acest lucru nu i-a descurajat pe suceveni, iar încă de la ora 14:30 se aflau în centrul Sucevei mii de persoane. La ora 16:00, cei peste 3000 de participanți au pornit în cel mai mare marș organizat în Suceava împotriva lui Gheorghe Flutur.

Manifestanții au fluturat pancarte pe care scria „Flutur DEMISIA!”, „Ghiță pleacă!” și „E timpul să pleci acasă”, scandând „Bucovina, te lepezi de Flutur?” și „Rușine!”. În cadrul mitingului, cei prezenți au spus că s-au săturat de proiecte mortale promovate de Gheorghe Flutur, precum „Zidul Morții”, de gropi de gunoi amplasate ilegal în vârf de munte.

La mitingul organizat în centrul Sucevei au fost instalate șase scaune pe care apăreau, printre altele, numele președintelui AUR, George Simion, și președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Acestea au fost amplasate pentru ca Gheorghe Flutur să vină în fața oamenilor să discute deschis, de față cu sucevenii, nu în spatele ușilor închise, despre doleanțele acestora, despre problemele din Suceava.

Printre temele solicitate de protestatari să fie discutate cu președintele CJ Suceava s-au numărat asigurarea unui viitor mai bun pentru copiii Sucevei, depolitizarea instituțiilor publice, oprirea defrișărilor ilegale a pădurilor, stoparea studiilor de fezabilitate făcute pe genunchi.

În vreme ce în centrul Sucevei protestau peste 3000 de persoane, Gheorghe Flutur susținea o conferință de presă la Casa de Cultură a Sindicatelor. După finalizarea conferinței de presă, Gheorghe Flutur a mers în zona manifestației, însă a refuzat să vină în mijlocul manifestanților pentru a discuta cu ei.”, arată un comunicat AUR.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button