Politică

VIDEO: Cum a ajuns bodyguardul lui Miron Cozma, general cu 4 stele și șef peste guverne

Este unul dintre cei mai importanţi oameni politici şi de stat ai momentului, însă se străduie să fie cât mai discret. Cu figura lui încruntată poate decide lesne soarta guvernului, de el depinde acum dacă Victor Ponta mai zâmbeşte mult din geamul Palatului Victoria sau dacă Iohannis îşi pune mai repede propriul om în fruntea Executivului.

De 15 ani este într-o continuă ascensiune, nu îl lovesc deloc schimbările politice, dimpotrivă îi sunt extrem de benefice. Este un caz unic în istoria politicii post-decembriste, singurul personaj care a fost recompensat pentru că a schimbat guvernele precum izmenele, tranşeele precum obielele.

Azi era în tranşee cu Adrian Năstase ca secretar de stat, prefect şi ministru de Interne, a doua zi, hop, îl găsim în liniile inamice la frecat gamela lui Traian Băsescu, de i-a crescut gradul şi funcţia până la ministru al Apărării. Azi îşi umflă piepţii bătăios în spatele premierului Emil Boc ca vicepremier şi dădea de pământ cu Ponta cel “fără de Dumnezeu”, pentru că a două zi, ţup, cu sprâncenele încruntate să stea drepţi lângă noul Dumnezeu, că prim-vicepremier al lui Victor Ponta.

Nu e foarte greu de ghicit, personajul este Gabriel Oprea. Omul de bază al tuturor guvernărilor din ultimii 15 ani, indiferent de alegeri şi de cine se perindă la putere, omul faţă de care mai toată lumea păstrează o tăcere deloc respectuoasă, ci mai degrabă temătoare. Influenţă sa este atât de mare încât, încă un exemplu, n-a fost atins aproape deloc de carnagiile mediatice care îi vizau fie pe Traian Băsescu sau Emil Boc, fie pe Victor Ponta. A văzut cineva pe la marile emisiuni de dezvăluiri şi dezbateri ceva despre vicepremierul lui Emil Boc sau despre prim-vicepremierul lui Victor Ponta? S-a suflat vreo vorba despre Gabriel Oprea în multele campanii mediatice care zdrobeau pe oricine îndrăznea să apară lângă Traian Băsescu şi Emil Boc?

De unde provine toată această omerta care îl protejează pe Gabriel Oprea? Şi nu numai pe el, ci şi pe partidul ăla fantomă al lui. Nicio televiziune n-a suflat vreo vorba cum că Nicolae Dumitru “Niro”, arestat în dosarul Microsoft, este şi secretar general al UNPR, partid din coaliţia de guvernare.

Este o mare tăcere, după cum tot tăcerea acoperă o mare gaură din CV-ul lui Gabriel Oprea. Poate că acolo se găseşte explicaţia traseului fulminant al generalului de intendenţă. Potrivit CV-ului afişat pe site-ul Guvernului, Oprea a fost, între 1990-1993, “ofiţer de justiţie militară activ”, după care urmează brusc un mare gol de vreo opt ani. CV-ul continuă cu funcţiile avute începând cu anul 2000, fostul simplu ofiţer devenind om important în funcţii precum director adjunct la Colegiul Naţional de Apărare, secretar de stat şi mai departe se cunoaşte.

Un indiciu despre activitatea misterioasă a lui Gabriel Oprea în cei opt ani se găseşte însă în acest filmuleţ postat pe Youtube, care ar merita o mult mai mare atenţie. Aici îl vedem pe actualul prim-vicepremier în anul 1996, mai brunet şi mai vânjos, în rol de bodyguard al lui Miron Cozma, foarte atent că mulţimea de fani înfierbântaţi să nu deranjeze scamele de pe hainele “luceafărului huilei”.

Ce putea să caute un ofiţer de justiţie militară pe post de “gorila” a unui lider de sindicat? Imaginile arată limpede că cei doi erau foarte apropiaţi, până la urmă în ce calitate îl proteja Oprea pe Cozma? De simplu prieten?

Trei ani după această filmare, România era zguduită de un uragan de violenţă, declanşat de Miron Cozma şi minerii lui, ce a fost la un pas de a ne arunca înapoi în no man’s land-ul cenuşiu dintre Europa şi maica Rusia.

Foarte posibil ca Gabriel Oprea să fi jucat un rol sau mai degrabă să fi avut o misiune pe lângă turbulentul şef de sindicat, altfel este puţin probabil ca după ce i-a ţinut portiera lui Cozma să ajungă în funcţii atât de importante din stat. Poate nu întâmplător s-a nimerit apoi tocmai în comisia parlamentară de control a SRI, în timp ce la partid a reuşit să se înconjoare de o grămadă de foşti ofiţeri de Securitate, precum maiorul Michi Şpagă.

O fi fost Gabriel Oprea atât de eficient în preajma lui Miron Cozma, încât s-a găsit de cuviinţă să fie plantat şi pe la guvern pentru a avea grijă de scamele lui Adrian Năstase, apoi ale lui Emil Boc, după aia ale lui Victor Ponta. După cum, tot în numele “interesului naţional”, traseistul cu multe trese va sta păvază şi în beneficiul viitorului premier al lui Iohannis.

De fapt, cine ştie, la ce ritm de creştere în funcţii a avut după fiecare schimbare de guvern, Gabriel Oprea s-ar putea să ajungă să-şi culeagă propriile scame.

Related Articles

23 Comments

 1. Bha copiilor, Oprea era locotanent in ’90.. Puteti sa luati sacosa aia galbena din care va luati banii si sa trageti din ea, toata redactia.

 2. Oprea a fost ofiter de intendenta la armata…cum puteti sa spuneti imbecilitatlle astea? creitnilor…ofiterii de justitie militara ca si medicii militari sunt oameni cu scoala cu facultati..asta e un retardat ce avea grija de ismenele armatei…a avansat dupa 2000 cand era sa fie restructurat…un imbecil analfabet avansat pe bani…pe o camion de spaga…

 3. Pai ne e Oprica- Papusa Kabuki- cap de porc tovaras de chordelicu Pandelica liaison PSD-UN PLM…. unde esti Fireo, catea de Voluntari care ai luat locul Tarei Italianca si Elena Coman cur de fier????

 4. Poponarul asta dat afara din armata pe usa din dos si ajuns mare general si ministru ca si zisu , ontanu si alti infractori cu grade mari dar va ajunge in curand la jilava, unde sunt convins ca-i va placea, e tare in dos

 5. SUPER OFERTA DE LUCRU PENTRU TOTI!DIN CE IN CE,MAI MULTI OAMENI LUCREAZA ACUM CU NOI, CONVINSI DE SERIOZITATEA NOASTRA! Nu este necesara nici un fel de experienta ! Oferim curs gratuit de instruire de la zero ! Selectam urgent, dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala care sa lucreze part time sau full time, la alegere. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva nou si de viitor.Alte detalii, dupa ce trimiteti textul” info” la adresa: micadeac@yahoo.com.

 6. Filmarea este facuta in luna mai 1996, in ziua meciului derby al diviziei a II-a dintre Jiul Petrosani si Foresta Falticeni. Jiul a cistigat si a intrat in prima divizie, asta era motivul bucuriei nestapinite din vestiar. Inaintea jocului Cosma i-a dat un cap in gura unui conducator de la Foresta, care incerca sa-l scoata din cabina arbitrilor, pe care ii intimida evident. Nici o camera de televiziune n-a avut acces in stadion, in afara TVR, ca sa nu se vada hotia arbitrilor. Dupa meci (vezi inceputul imaginilor), un stadion arhiplin, peste 20.000 de mineri surexcitati, l-au aclamat pe Miron Cosma, care a si amenintat atunci, citez „Sa se teama de noi!”… Un dictator venerat, stapin absolut al Vaii Jiului. Seara, la clubul in care s-a sarbatorit victoria (vezi imaginile de final), dupa miezul noptii a iesit o bataie generala, patronul circiumii fiind spitalizat dupa bataia cu tacul de biliard incasata de la Luceafarul huilei… Asta e imaginea in care trebuie sa-l fixati si pe Gabriel Oprea, care era pe atunci un fel de sfatuitor din umbra al lui Cosma. Ascensiunea sa ulterioara fiind intr-adevar foarte greu de ghicit in acel moment.

 7. Avea voie ca militar sa detina functii civile si sa fie platit ??? Asta-i toata ziua e de-a lui tovarasul Iliescu care s-a asigurat ca ”izmanaru”Oprea il sfatuieste si il indruma bine pe Miron Cosma in asa fel incat sa execute toate ordinele sale !!! Ce reputatie are un astfel de om in fata subalternilor sai din MAI ??? Va spun eu ! Reputatie de tip ministru David(corupt),Igas (analfabet) cu seralul facut la 30 si ceva de ani si facultati la foc automat !!! DEMISIA DE ONOARE DACA MAI ARE ASA CEVA !!!

 8. asta este Mason de aceea nu se ia nimeni de el,le este frica asa cum le este de Tariceanu care si el este Mason ca taicasu, astia ne conduc indiferent ce ati spune ei sant la putere.

 9. Pe astia nu-i intereseaza poporul roman numai sa traiasca bine cu pensii uriase date de la guvern pe spinarea si jugul prostimii.Poporul traieste intr-o saracie crunta de 25 de ani si ei sfideaza prin averi uriase si pensii si salarii babane.De aceea mii de romani mai bine prefera strainatatea decat saracia in care aceste guverne tin romanii de 25 de ani.Astia nu sunt salvatorii romanilor sunt hotii si dusmanii romanilor.De unde nu se poate fura ei nu construiesc nimic.Nu aceasta democratie si capitalism salbatic au vrut romanii la revolutie.

 10. Din cate imi amintesc,inainte de 89,deschidea usa unui alt general-pe atunci spaima ofiterilor-gen.Hortopan-implicat mult in lovitura de stat din 89 si care stia multe despre evenimentele din acea vreme din Sibiu despre care se spune ca le coordonase dand ordine lui Dragomir Aurel”eroul”sangeroaselor crime.

 11. Cei de la Gold Corporation nu mai vor Rosia Montana ptr ca la explorarile lor au descoperit ca Romania sta pe un zacamant urias de prostie.

 12. Suntem o Țara condusa de…scuzati-mi Expresia,de niste CÅCATI si de HOTI ORDINARI si VANZATORI DE ȚARA care Ne-au adus la ruina a furat,Au distrus si au Vandut aceasta Tara toata pe rand si bucati.
  Ce mai vrem???
  Si nu facem nimic,Âi låsam asa.
  Dar va spun ceva ne cam meritam Soarta…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button