Social

VIDEO/ABUZURI: Cum trăiesc medicii de la Spitalul de Copii MS Curie sub teroarea prof. Gheorghe Burnei

Un cadru medical de la Spitalul de Copii MS Curie din Bucureşti trage un semnal de alarmă datorită abuzurilor care au loc în cadrul instituției. Sub anonimat medicul a lansat o scrisoare deschisă către ziariști și cere ajutorul intituțiilor abilitate pentru a scăpa de iadul de la locul de muncă. 

Medicul  a filmat o scenă în care profesorul Gheorghe Burnei înjură un medic rezident pentru a demonstra situația critică de la locul de muncă. Clipul a fost postat pe Facebook la sfârșitul lunii februarie însă în ultimele zile a devenit viral pe rețeaua de socializare. Profesorul Gheorghe Burnei este descris ca o persoană ‘de o violenţă cruntă’, iar scenele de violență verbală sunt la ordinea zilei.

”Stimaţi ziarişti,

Îmi cer scuze pentru lipsa de curaj în sensul că nu îmi voi declina identitatea. Va rog să corectaţi o eroare la care aţi fost părtaşi ani la rând, cu sau fără voia dumneavoastră. Am decis să fac acest gest astăzi, deoarece, astăzi 25 februarie 2015, colega noastră, dr. Ecaterina Japie (Câţi), medic rezident ortoped pediatru la Spitalul de Copii MS Curie din Bucureşti, a fost BĂTUTĂ CU PUMNII de către profesorul nostru Gheorghe Burnei.

Burnei-002Acest lucru este inacceptabil şi suntem convinşi că pare incredibil. Va rugăm să va aplecaţi asupra subiectului şi să faceţi publică povestea noastră. Toţi medicii rezidenţi au fost martori la această mizerie, din păcate NE ESTE PREA FRICĂ pentru a vorbi public. Pentru a fi credibili vă trimitem o înregistrare făcută cu mai mult timp în urmă care demonstrează adevăratul chip al profesorului Burnei. Va rugăm să ne ajutaţi să punem la locul cuvenit acest om.

Aţi fost induşi în eroare ani la rândul cu ajutorul reportajelor elucubrante, probabil plătite sau realizate de ziarişti incompetenţi, crezând că aveţi de-a face cu un mare profesionist. În realitate acest om este de o violenţă cruntă, scenele pe care le vedeţi în filmul ataşat sunt ceva la ordinea zilei în Spitalul MS Curie, dar nimeni nu are curajul să vorbească. Dacă peste violenţa verbală am reuşit să trecem, ei bine, violenţă fizică este inacceptabilă. Se pare că episodul relatat astăzi nu este primul.

Din păcate nu avem o înregistrare cu episodul de azi, vă trimitem totuşi un filmuleţ cu o altă înjurătură a prof. Burnei pentru a vă face să înţelegeţi teroarea sub care trăim. Suntem foarte mulţi rezidenţi în secţia de la Marie Curie motiv pentru care nici nu învăţăm mare lucru pentru că nu avem cum. Profesorul Burnei a selectat câţiva rezidenţi pe care îi favorizează în timp ce ceilalalți PIERD TIMPUL. În plus suntem trataţi că ultimii oameni, că şi cum nu am fi trecut printr-o şcoală şi printr-un concurs că să ajungem acolo.

Vă rugăm să faceţi cunoscut aceste lucruri conducerii UMF Carol Davila, rugăm de asemenea organele de poliţie să se autosesizeze. Starea prof. Burnei se deteriorează de la o zi la alta. NIMENI nu are curaj să spună că are nevoie de o expertiză psihiatrică.

Toate reportajele despre premiere naţionale şi inovaţii sunt inepţii. Ca profesionişti ai informaţiei ar fi trebuit că din când în când să cereţi părerea unor experţi internaţionali că să realizaţi că toate aceste exagerări au depăşit deja limitele patologiei psihiatrice. Este o poveste lungă şi complicată a ajungerii în acest punct. Situaţia a devenit insuportabilă. Va rugăm, în special pe cei care aţi adus osanale pe neverificate acestui om să faceţi un act de reparaţie morală.

Mulţumim.”

Usa CortuluiStimati ziaristi,Imi cer scuze pentru lipsa de curaj in sensul ca nu imi voi declina identitatea.Va rog sa corectati o eroare la care ati fost partasi ani la rand, cu sau fara voia dumneavoastra.Am decis sa fac acest gest astazi, deoarece, astazi 25 februarie 2015, colega noastra, dr. Ecaterina Japie (Cati), medic rezident ortoped pediatru la Spitalul de Copii MS Curie din Bucuresti, a fost BATUTA CU PUMNII de catre profesorul nostru Gheorghe Burnei.Acest lucru este inacceptabil si suntem convinsi ca pare incredibil. Va rugam sa va aplecati asupra subiectului si sa faceti publica povestea noastra.Toti medicii rezidenti au fost martori la aceasta mizerie, din pacate NE ESTE PREA FRICA pentru a vorbi public.Pentru a fi credibili va trimitem o inregistrare facuta cu mai mult timp in urma care demonstreaza adevaratul chip a profesorului Burnei. Va rugam sa ne ajutati sa punem la locul cuvenit acest om.Ati fost indusi in eroare ani la randul cu ajutorul reportajelor elucubrante, probabil platite sau realizate de ziaristi incompetenti, crezand ca aveti de-a face cu un mare profesionist.In realitate acest om este de o violenta crunta, scenele pe care le vedeti in filmul atasat sunt ceva la ordinea zilei in Spitalul MS Curie, dar nimeni nu are curajul sa vorbeasca.Daca peste violenta verbala am reusit sa trecem, ei bine, violenta fizica este inacceptabila. Se pare ca episodul relatat astazi nu este primul.Din pacate nu avem o inregistrare cu episodul de azi, va trimitem totusi un filmulet cu o alta injuratura a prof. Burnei pentru a va face sa intelegeti teroarea sub care traim. Suntem foarte multi rezidenti in sectia de la Marie Curie motiv pentru care nici nu invatam mare lucru pentru ca nu avem cum. Profesorul Burnei a selectat cativa rezidenti pe care ii favorizeaza in timp ce reilalalti PIERD TIMPUL. In plus suntem tratati ca ultimii oameni, ca si cum nu am fi trecut printr-o scoala si printr-un concurs ca sa ajungem acolo. Va rugam sa faceti cunoscut aceste lucruri conducerii UMF Carol Davila, rugam de asemenea organele de politie sa se autosesizeze. Starea prof. Burnei se deterioreaza de la o zi la alta. NIMENI nu are curaj sa spuna ca are nevoie de o expertiza psihiatrica. Toate reportajele despre premiere nationale si inovatii sunt ineptii. Ca profesionisti ai informatiei ar fi trebuit ca din cand in cand sa cereti parerea unor experti internationali ca sa realizati ca toate aceste exagerari au depasit deja limitele patologiei psihiatrice. Este o poveste lunga si complicata a ajungerii in acest punct. Situatia a devenit insuportabila. Va rugam, in special pe cei care ati adus osanale pe neverificate acestui om sa faceti un act de reparatie morala.Multumim.

Posted by Rezidentu Orto-ped on 25 Februarie 2015

Related Articles

26 Comments

 1. Domnilor totul este un fals ordinar facut de cineva din spital care doreste sa ocupe functii si pozitii prin frauda si care are un nivel de pregatire profesionala foarte slab. Cunosc aceasta situatie din comentariile asistentelor. In disperare de cauza familia D. aflat in culpa penala incearca sa denigreze munca unui profesor universitar care a muncit o viata pentru a veni in sprijinul copiilor bolnavi. Puteti afla adevarul de la doctorita Japie si de la ceilalti residenti. Pacat ca miseriile prind!

 2. In spatele acestei mizerii sta un sot inconstient al unei doctorite care vrea sa va manipuleze. Locul acestei doamne doctor, aliata cu alti 1-2 doctori din spital, nu ar trebui sa fie printre pacienti, studenti si rezidenti, ci in alta parte ca urmare a unor falsuri efectuate sub semnatura pe proprie raspundere. Prin aceste actiuni va faceti partasi la sustinerea unui medic incapabil sa rezolve problemele medicale ale copiilor nostri. Cred ca sotul doamnei doctor vrea sa scape de propria sotie!!!!

 3. Intr-un interviu acordat domnul profesor Burnei deplangea situatia cadrelor medicale,aratandu-si in mod deosebit grija pt rezidenti si salariile mici din sistem.Ce m.a frapat a fost faptul ca se vaita ca dumnealui,dupa foarte multi ani de munca castiga numai 4500 ron,asta pe cand in strainatate ar putea sa castige o avere,dar vezi doamne,sacrificiul personal….Si cu toate acestea domnul profesor este nevoit,saracul,sa plateasca abonamente la reviste de prestigiu pe care trebuie sa le citeasca pt a avea mari realizari de nici mai putin de 10000 euro pe an.Asta mi se pare maxima ipocrizie,nimeni nu l.a intrebat de unde are banii acestia de abonamente la reviste scumpe,taxe de membru in diverse asociatii profesionale,daca el castiga atat.Oamenii acestia nu mai trebuie lasati sa lucreze si la stat si in mediul privat,si trebuie responsabilizati in ceea ce priveste pregatirea rezidentilor.Faptul ca iasa pe banda rulanta medici incompetenti e vina coordonatorilor de rezidentiat,care efectiv pericliteaza siguranta nationala .

 4. O jigodie de om, un criminal, un profitor nenorocit! Saracul de el a ramas in tara sa munceasca pe 4000 lei cand de fapt face mii de EURO pe zi…..A vrut sa-mi taie baiatul de 7 luni fara sa il consulte si doar pentru a incasa spaga pentru operatie 1000EURO. Consultatia a constat doar in faptul ca m-a studiat din cap pana in picioare a vazut ca sunt imbracat la costum si cravata (venisem direct de la munca) si mi-a pus pretul. Dupa o discutie de 2 minute in care nici macar nu a pus mana pe baiatul meu pe motiv ca nu sta linistit, mi-a zis sa vin dupa paste sa imi opereze fetita…….
  Acest „mare profesor” este de fapt un produs al media, un profet fals, o scursura si un nenorocit! A vrut sa-mi nenoroceasca copilul pentru bani!!!!!!!!!!!

 5. Acest dr a cerut parintilor unei paciente in varsta de 17 ani, 2000 euro pentru o operatie de scolioza (si asta in conditiile in care doctorul a vrut sa efectueze operatie doar in cadrul Regina Maria, unde pacienta a platit spitalizarea si alte servicii medicale incluse). Pe langa acest lucru, medicul a folosit un dispozitiv adus din Israel, fata fiind astfel prima pacienta careia i-a fost indreptata coloana in acest mod. Cu alte cuvinte, a experimentat pe ea acest dispozitiv, iar in cazul in care operatia esua, medicul ar fi fost absolvit de orice vina……

 6. Sunt foarte multi asa,inclusiv in mediul privat,in timp ce medicii tineri se zbat sa supravietuiasca.Nu ar strica mai mult curaj din partea medicilor rezidenti,pana la urma ce aveti de pierdut oameni buni????Daca nu luati atitudine la timp in toate specialitatile va veni un timp cand va fi prea tarziu pt voi.

 7. Acest minunat doctor acum 8 ani a vrut sa-mi gage copilul în gips tot bazinul și picioarele spunandumi ca e handicapat copilul mergând la un alt doctor avea întindere de ligamente dintr-o săptămână copilul mergea perfect ca de altfel are 10 ani și e un copil normal

 8. Eu am fost in situatia de a apela la un dr. ortoped de la Budimex si am avut marea inspiratie sa ma feresc de „celebritati” ca alde Burnei. M-am dus frumos la dr. …, un dr tanar, rabdator, calm si atent cu copilul, care mi-a raspuns la telefon si dupa ora 8 seara, cad a fost nevoie, iar cand n-a putut sa raspunda, m-a sunat el back. Cel mai important a fost ca omul a stiut sa asculte problema mea si sa-mi dea o solutie cat mai putin traumatizanta pentru copil.Il recomand negresit!

 9. Daca priviti fata acestui fariseu o sa va convingeti ca este un farsor veti constata ingamfarea,ipocrizia,interesul maxim pentru publicitate posibil sustinut financiar se practica peste tot.Numai lucruri celebre aflam,senzational,imagini de fariseu,ei va inselati foarte tare,inghititi usor tot ce vinde in massmedia NIMIC PE ACEASTA LUME NU ITI DA DREPTUL SA AI ACEASTA ATITUDINE Sunt si eu formator de rezidenti dar moral nu pot tolera o asemenea atitudine,acel umil rezident este un om cu diploma [pe care nu a primit-o cadou de la Burnei]asteapta de la noi un sfat,o intelegere,a transmite ceva unui tanar trebuie sa foloseaca alte metode.Ingamfat este la tv dar si cu alte ocazii,sau in relatia cu colegii.Poate acest semnal ajunge si la dl Rector sau la consiliul de etica al Spitalului altfel se va adauga inca inca un netrebnic celor care fac de rusine invatamantul romaesc vezi[Iasi,Craiova,Timisoara,bucuresti etc]

 10. Bai nesimțiților, Profesorul Burnei a ajutat si salvat mii de copii, indiferent de condiția socială. A tratat toți pacienții in mod egal. Daca a țipat la cineva, categoric a avut motive…asa ca daca ați facut medicina si va așteptați sa fiți in spitalele din Romania ca in nu stiu ce seria tv de prin America , mai bine mergeți la cartofi. Burnei, a ales sa stea in sistemul de sănătate din Romania , daca alegeți ca el, învătați , daca nu….la câmp

 11. Profesorul Burnei a uitat poate ca si el a invatat de la profesorul Pesamosca ,oare tot asa se comporta cu el? L-am cunoscut si eu pe acest fals Samaritean ,prea multa reclama i sa facut.

 12. Domnule sau doamna, cu părerea ca se face frauda si se denigrează idealul Dr. Prof. Gh. Burnei, aveți idee prin ce trec rezidenții dansului? Aveți idee câta bătaie si-a luat doctorița despre care s-a pomenit, dr. Japie? O cunosc personal si credeți-mă, Cati este o persoana extraordinara. Are grija de pacienții ei, este precaută, este grijulie, știe ce face si ii place aceasta meserie. Este un om bun din toate punctele de vedere. Cum credeți ca ar putea fi incompetenta sau neatenta sau „repetenta” cum o numesc alții? Dr. Japie nu este nici prima nici ultima căreia i se intampla lucrul asta. Rezidenții sunt prea Speriați de Prof. Burnei ca sa poată spune ceva. Gândește-te, doamna/domnule, ca îți torni seful si in cazul in care acesta nu plătește nimic, tu esti ăla care trage tot greul. Tu esti ăla care nu mai intra in Operații de orice fel, tu esti ăla care vei fi privat de orice fel de educație asupra meseriei pe care o vei practica pentru tot restul vieții, pana la pensionare. Cum ti se pare?

 13. Cititi va rog povestea mea.Asa va veti convinge de toate operatiile premiate mondial si de sutele de inovatii facute de acest mare profesor,Burnei.Utati-va si la radiografii si veti vedea in ce hal m-a starpit acest profesor.Nu i-a fost de ajuns ca mi-a extirpat soldul,a trebuit sa-mi mai sectioneze si femurul,ca sa raman cu mai multe sechele decat aveam.A uitat sa ma premieze mondial si pe mine.https://www.facebook.com/pages/Impreuna-cu-voi-pot-gasi-o-ultima-sansa

 14. Cititi va rog povestea mea.Asa va veti convinge de toate operatiile premiate mondial si de sutele de inovatii facute de acest mare profesor,Burnei.Utati-va si la radiografii si veti vedea in ce hal m-a starpit acest profesor.Nu i-a fost de ajuns ca mi-a extirpat soldul,a trebuit sa-mi mai sectioneze si femurul,ca sa raman cu mai multe sechele decat aveam.A uitat sa ma premieze mondial si pe mine.https://www.facebook.com/pages/Impreuna-cu-voi-pot-gasi-o-ultima-sansa/795450323903936?ref=aymt_homepage_panel

 15. Cred ca daca ati fi avut un copil cu probleme si sa stati numai prin spitale l_ati fi cunoscut pe d_nul Prof ce fel de om este.Pt noi a fost m_ai mult decat un medic,daca nu era d_nealui fetita mea nici in ziua de astazi nu mergea in picioare…Si apropo de medici rezidenti mi se pare corect ca atunci cand se face vizita sa fie m_ai atenti la ce explica d_nul prof pacientului ca altfel nu au de unde invata.RESPECT D_LE PROF DR BURNEI

 16. Pe numeroase saituri Profesorul Burnei este supranumit”ingerul si dumnezeul copiilor”,biroul dumnealui plin cu icoane primite de la pacienti,sute de inovatii,premiere mondiale,etc,toate acste cuvinte fiind doar minciuni.Cei care-i faceti atata reclama chiar nu va temeti de Dumnezeu? acest netrebnic a facut si face experimente pe copii ‘vorba ortopedului”toate inovatile sunt doarineptii”,se poarta urat cu rezidentii, asistentele cat si cu mamele copiilor bolnavi.Sunt mama unei fetite operata multiplu de acest profesor care a reusit sa-mi distruga viata mea cat si a copilului meu.Anainte de operatie copilul se deplasa schiopatand dupa operatie cu carje iar an viitor cu scaun cu rotile mi-au spus ulterior alti medici care stiu „tehnicile Burnei” dar nici ei nu fac nimic deoarece si lor le este frica de Burnei.Ce pretentie sa mai avem din partea rezidentului sau a rezidentei(el sa-si spuna numele real,ea sa spuna adevarul la ziarul Ring)cand altora mai mari in grad le este frica de el.Antr-o buna zi raul facut de acest profesor va iesi la suprafata,sper sa nu fie prea tarziu.

 17. Este atat de usor de ”aranjat” un flagrant!
  Seriile bancnotelor …inregistrate,notate, cu martori si gata!
  Cand ia spaga…intra si ”garda”! Daca chiar ia spaga cu 3 maini si o maicere si cu tupeu obraznic.
  Cat despre rezidenti…daca ar fi uniti si ar refuza sa mai lucreze cu el,dar toti…l-ar lua dracu!
  Sa faca toti plngeri penale…plangeri la minister,rectorat…sa cheme televiziunile! Mai ales la examenul pt ”medic specialist”!!! Ca frica mare a lor asta este…ca daca vor lua atitudine,atunci o sa dea cu ei de pamant!
  Fiti uniti…altfel nu aveti nicio sansa!

 18. Este un medic deosebit de inteligent , calm cu pacienti si mai ale cu copilasii..Iar rezidentii daca nu invata si nu isi dau seama ca orice greseala a lor ii poate costa mult si pe ei si pe pacient viata..Sa mearga la Maturat strada ca acolo nu pot omora pe nimeni !

 19. are dreptat Domnul Burnei,nu are ce cauta acolo daca nu este competenta.l-am cunoscutpersonal pe acest om.este o valoare nationala si internationala.rusine celor care il denigreaza.este normal sa-si aleaga rezidenti competenti.nu-l mai stresati cu tampenii.are nevoie de calm si liniste pt. a salva mii de copii.Dumnezeu sa il tina sanatos

 20. Doamna Ciontu Verginica!Doamna!!! dumneavoastra stiti ce vorbiti???Nu este o valoare decat in presa si la tv,daca doriti ne putem intalni sa va arat cazurile de renume mondial si international care sunt in continuare in carut cu rotile,altii mutilati si schiloditi pe viata.Si eu il cunosc de 18 ani de cand mi-am dus copilul si mi-a zis ca mi-l face bine,dar nu a reusit decat sa mi-l mutileze pe viata.Ii cunosc foarte bine comportamentul,lingusitor la tv si in presa,dar in realitate,este exact cum l-a descris rezidentul ortoped,urland si zbierand la toti medicii si rezidentii de acolo si fara nici o jena jignind parintii pacientilor,pe care ii tine internati si cate o luna ,in asteptarea maretei operatii.Dumnezeu sa-l pedepseasca pe el si pe toti care i-au facut atata reclama!

 21. Buna seara ! E cva de groaza la tot ce am citit …multe pareri proaste si mai putin bune ! Noi inca ne aflam sub supravegherea lui de acum o luna si va mai dura inca 3.am sa va tin la curent cu noile informati ( totul spre bine ) sper ca tot ce am citit de rau ddespre dansul sa fie doar o iluzie optica .Sanatate Doamne ajuta!!!

 22. Domnule Ion!Ceea ce ati citit este real si adevart!Presupun ca stati de o luna internat cu copilul fara a fi operat.Ca marele profesor asa procedeaza cu pacientii!Sper sa fie asa cum sperati desi am vazut cu ochii mei zeci de pacienti schingiuiti pe veci.Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button