Condimentul-minune care ajută digestia, ne scapă de sforăit şi de kilogramele în plus
Pe lângă potasiu, sodiu şi sulf, mărarul este bogat şi în calciu sau fier. „Dacă nu sunteţi amatori de lactate trebuie să ştiţi că seminţele de mărar sunt bogate în calciu. De asemenea, acest condiment are mult fier şi este recomandat şi în tratamentul anemiei sau a asteniilor de primăvară“, mai spune nutriţionistul.
Face minuni pentru sistemul nervos
Mărarul vă poate scăpa şi de stările de nervozitate. „Acest condiment poate fi considerat un adevărat sedativ natural. Poate calma starea de anxietate în perioadele de stres şi nu dă dependenţă ca alte pastile. Vorbim aici de episoade rare de anxietate date de anumite stări de moment, deoarece în cazurile grave este necesar tratament de specialitate. Ajută şi în tratamentul depresiei alături de consilierea psihologică“, mai spune medicul.
Vă menţine respiraţia proaspătă şi vă scapă de sughiţ şi sforăit
Mărarul vă poate scăpa de şi anumite probleme neplăcute. „Eeste foarte bun pentru sănătatea cavităţii bucale. Frunzele de mărar curăţă dantura şi elimină o parte din bacteriile care se găsesc pe dinţi şi gingii. De asemenea, înlătură respiraţia neplăcută. Vă poată scăpa de o criză de sughiţ şi chiar de sforătit dacă este folosit sub formă de picături puse pe un propos care se aşează lângă pernă“, mai spune specialistul.
Are proprietăţi afrodisiace şi ajută la slăbit
Mărarul este un bun aliat al fertilităţii. „Femeile care au probleme de fertilitate pot lua pastile de mărar care ajută în cazul în care au mici dezechilibre hormonale. Ajută şi la reglarea ciclului menstrual. Este cunoscut ca şi un afrodisiac, creşte libidoul şi tot la femei ajută la menţinerea unor sâni mai fermi. Mărarul în general dă o stare de bine organismului. Nu este recomandat însă femeilor însărcinate. Ceaiul de mărar este recomandat în diete deoarece ajută la eliminarea mai rapidă a ţesutului adipos“, încheie nutriţionistul.